Полиция и жандармерия осуетиха тази вечер блокирането на магистрала "Тракия".

Пътят Стара Загора - Хасково обаче, както и подстъпът от Стара Загора, който води към магистралата, остава блокиран.

Полиция посрещна автошествието с хора от Нова Загора, Стара Загора, Казанлък, Сливен, Ямбол и Хасково, които се бяха насочили към АМ "Тракия".

Протестиращите бяха спрени край старото летище и не могат да продължат към магистралата, която искаха да блокират.

На мястото пристигна и жандармерия, която беше посрещната с викове „Оставка”. Жандармерията образува втори кордон зад полицаите. Според органите на реда кордонът е направен, за безопасността на самите протестиращи.

Малка група протестиращи опита да се отклони и да достигне от аутобана, но действията бяха осуетени от полицията. Няма арестувани.

Протестът минава спокойно, без напрежение.

Пропуснати бяха две линейки, една лека кола с възрастна жена, на която й беше лошо, един автобус на градски транспорт в посока село Загоре.

Като знак на добра воля, на всички полицаи протестиращите раздадоха минерална вода, включително събират и почистват отпадъците след себе си.

Към момента остават и отказват да си тръгнат. Продължават да преговарят с полицаите в опит да ги допуснат да стигнат до магистралата.

Недоволните не са се отказали от плановете си да блокират главния път.

Един от протестиращите се оплака, че нямат свобода да стигнат до там, където искат:

„Това е показно, че сме ограничени и някой просто ни командва. Ние нямаме свобода да правим това, което искаме и да си изразим нормалните граждански права”, каза той.

Става въпрос за гражданско неподчинение. Протестът в Стара Загора официално приключи по-рано тази вечер.