Българският енергиен холдинг отново е с един изпълнителен директор, след като за около седмица дружеството се ръководеше от двама души. 

На извънредно заседание вчера новоназначените от енергийния министър Андрей Живков членове на БЕХ са решили да освободят от поста единият от двамата изпълнителни директори Валентин Николов и той вече да се ръководи само от Иван Андреев, съобщава БНР.

След като през лятото не успя да смени ръководството на БЕХ, преди около седмица министър Андрей Живков увеличи членовете на Борда от 5 на 9 души и промени устава на мегаструктурата.

Новият устав предвиждаше холдингът да се управлява от двама изпълнителни директори - тогавашния Валентин Николов и новоизбрания Иван Андреев.

След вчерашното решение на Борда дружеството отново ще се управлява от един изпълнителен директор, но това ще е Иван Андреев. Предстои вписване в Търговския регистър.

Досегашният изпълнителен директор Валентин Николов заяви, че той не е бил поканен да присъства на заседанието на Борда и все още не е решил дали ще обжалва решението.

От Енергийното министерство посочиха, че на този етап ще се въздържат от коментар. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!