Отрицателни са пробите за коронавирус на всички установени към момента контактни лица на Григор Димитров в Хасково.

Снимка: btvnovinite.bg

Тенисистът тренираше в града, точно преди седмица пред погледите на десетки свои съграждани. След което те са имали непосредствен контакт с него, много от тях са се снимали с първата ни ракета.

Този вторник в ексклузивно интервю мениджърът на Григор Димитров съобщи състоянието му се подобрява.

Най-добрият ни тенисист вече няма симптоми на заразата. Мениджърът му Георги Стоименов призна в "Тази сутрин" по bTV, че от щаба на Димитров са пренебрегнали някои от мерките за борба с коронавируса.

"Всеки от нас е допуснал грешка. Били сме не толкова дисциплинирани, колкото е трябвало. Ние бяхме непрекъснато с хората и може би само 20% имат вирус. Всички хора около Григор са с негативни тестове. Аз прекарах доста време с него и се оказа, че съм с отрицателен резултат", каза Стоименов.

Снимка: btvnovinite.bg

С положителна проба е тенисист номер едно в света Новак Джокович, на чийто благотворителен турнир българинът игра в Белград и Задар. В седмицата между двубоите Димитров се прибра в Хасково.

Към момента 22 души са поставени под карантина. Никой няма симптоми на заразата.

"През вчерашния ден се направиха между 10 и 15 проби. Резултатите са отрицателни на всички към момента. Това са хора, които са имали на игрището и са били в контакт с Григор Димитров и по собствено желание си направиха изследванията", казва д-р Соня Димитрова, директор на РЗИ-Хасково.

Няма да има масово тестване на населението в Хасково.

Снимка: btvnovinite.bg

"Причината за това е, че ние все пак ги поставяме под 14-дневна карантина тези лица и срокът за развитие на заразата е 14 дни", казва д-р Димитрова.

"Не искаме да всяваме излишна паника, но не искаме и да неглижираме ситуацията. Дезинфекцираха се вчера кортовете тук", казва областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

Любителите на тениса отново се върнаха на кортовете в Хасково. Все още не е ясно откъде Григор Димитров се е заразил с COVID-19.