Благотворителна инициатива се провежда в Пловдив тази вечер. Каузата, наречена "Нощта на ангелите" е в подкрепа на млад мъж, който страда от тежко заболяване.

Гергана и Атанас са семейни приятели. Разбират за благотворителната инициатива от интернет и решават да прекарат вечерта в заведение, участващо в кампанията.

„Вярвам, че трябва да се протяга ръка на хората, които имат нужда, днес е прекрасен празник, надявам се, че когато се обединим, можем да сътворяваме чудеса и всичко това е от любовта към живота“, каза Гергана.

Процент от оборота на заведението, което са избрали Гергана и Атанас, ще бъде отделен в полза на 34-годишния Ангел Краевски, баща на три деца, който страда от остра миелоидна левкемия. До този момент в събитието се включват над 250 обекта - ресторанти, кафенета, барове и дискотеки.

„До преди четири пет дни, когато публикувахме списък с първите 60 заведения, всички останали сами са ни звъннали, не трябваше повече да звъним ние на заведенията“, обясни Евгени Ватев, организатор на "Нощта на Ангелите".

15 творци от цялата страна излагат своите произведения в специален базар с благотворителна цел в Капана.

Всеки решава каква част от оборота си да дари. Нина, която предлага авторски ръчно рисувани тениски и бижута, е решила да даде целия си оборот.

„Ние познаваме прекрасното семейството на Ангел и Валерия, наистина вярваме, че заедно ще се справим“, сподели Нина Нанева.

Ако сумата от 400 000 евро, която трябва за лечението на младия татко в чужбина, бъде прехвърлена, организаторите ще дарят средствата на друг нуждаещ се.

Ако искате да помогнете на семейството на Ангел Краевски, информация за това как да го направите вижте в сайта "Хелпкарма"