На 17 септември стотици заведения в Пловдив ще работят за една обща кауза - спасяването на млад баща. В града под тепетата се организира "Нощ на ангелите".

До преди два месеца 34-годишният Ангел и Валерия са щастливо семейство с три деца. Докато не разбират диагнозата на Ангел - остра миелоидна левкемия.

„Той е млад, енергичен и обожава живота, обича семейството ни, игрите с  децата, разходките в парка“, казва Валерия Краевска, съпруга на Ангел.

В момента мъжът преминава курс на химиотерапия в Пловдив, ала спасението от коварната болест е трансплантация на стволови клетки в чужбина.

Необходима е огромна сума. Близки дават идея и я кръщават "Нощ на ангелите" - в която заведения да помогнат с част от оборота си.

„Повечето хора много лесно откликват, като разберат, че е за добра кауза“, обясни Велизар Величков, съученик на Ангел.

Шест вечери преди "Нощта на ангелите" - вече са се включили над 200 обекта: кафенета, ресторанти и барове.


„Хем раздвижваме социалния живот в Пловдив, и хем хората излизайки с близки и приятели, помагат за добра кауза“, казва Зорница Танева, организатор на „Нощ на Ангелите“.

А собственикът на това заведение е решил да дари не част, а целия оборот.

„Без доброта няма любов, а без любов няма да има деца, хора, простичко е трябва да сме добри“, споделя Явор Калинин, собственик на заведение

„Всеки, който ни е подал ръка по един или друг начин, благодаря ви от сърце, любовта е между всички и тя е за Ангел“, казва Валерия. 

Семейството вярва, че трудната битка ще завърши с щастлив край. А ораганизаторите се надяват кампанията им да завърши с успех и да се превърне в традиция.

Всеки желаещ може да помогне на Ангел тук.