Поредни отличия за журналисти на bTV Новините. Габриела Андреева спечели наградата „Даниела Сеизова – в името на живота“ за най-добър телевизионен репортаж, а Стоян Георгиев – голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Журналистът на bTV Габриела Андреева спечели наградата „Даниела Сеизова – в името на живота“ за най-добър телевизионен репортаж. Преди месец репортерът на bTV Новините ни разказа за недостига на животоспасяващо лекарство за диабетици, тъй като се използва от хора не по предназначение, а за отслабване.

„Много се радвам, че спечелих тази награда. Живеем във времена, в които хората са изключително обезверени към институциите и тук се появява ролята на медиите, като четвърта власт. Те непрекъснато ни търсят със зов да им помогнем и аз се радвам, че ние успяваме да се отзовем, да помогнем и случаят на този репортаж вече здравното министерство е създало специализиран съвет, който да следи за липсващите лекарства“, каза Габриела Андреева.

Наградите са в памет на журналиста от bTV Даниела Сеизова, която с хъс отразяваше в репортажите си проблемите на пациентите. Те се връчват всяка година от Българския пациентски форум за изключителен принос в сферата на здравеопазването.

Журналистът Стоян Георгиев е носител на голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Той беше отличен за филма си за bTV Репортерите „Свидетелства от Буча“.

„Това отличие е огромна отговорност за мен, защото е за филм за Буча в Украйна. Щастлив съм, че получавам тази висока оценка“, каза Стоян Георгиев.

Като визуален журналист беше отличен и нашият колега Александр Осиченко. „Моята визия, моята гледка към света, така както аз го виждам – това е важно за мен“, каза той.