15-годишно момиче е открито мъртво в сряда във Велико Търново, съобщиха от областната дирекция на полицията за bTV. Разследващите изясняват дали става въпрос за убийство.

Тялото е намерено от случайно преминаващи граждани около 18:30 часа в района на Дома на алпиниста в града. Това е отдалечено място край един от кварталите на Велико Търново.

"При първоначалния оглед са открити наранявания, които вероятно са следствие от падането. Намерен е горе - на една от скалите - неин международен паспорт, който е бил накъсан на дребни части. Вече каква е причината се изяснява за момента.", каза Илиан Благоев, говорител на ОП Велико Търново.

Момичето е от село Росен. То е напуснало дома си в нощта срещу 7 юли. За последно е забелязано от своя приятелка в Горна Оряховица вчера сутринта. Оттогава до вечерта следите ѝ се губят.

Именно тогава семейството е подало сигнал, че е изчезнала. Майката твърди, че детето ѝ е отвлечено от дома им и поиска справедливост.

Близките подозират 42-годишен мъж от близкото село, с когото тя е имала връзка. От прокуратурата на този етап отрекоха това. Няма повдигнато обвинение, разпитите по случая продължават и предстои аутопсия.

Разследващите работят по всички версии, включително и за умишлено убийство.