Откриха коктейл от наркотици в кръвта на 29-годишния шофьор, който уби жена близо до пешеходна пътека в Сливен. След инцидента той избягал и скрил колата в сервиз, но по-късно е задържан за 72 часа

Малко след 7:30 ч. сутринта 70-годишната жена тръгва с приятелка на пазар. На метри от пешеходна пътека е пометена от лек автомобил.

“Те са били две жени, едната не е тръгнала, останала е на тротоара. Другата е тръгнала да пресича, водачът е направил опит да избегне вляво, но я закачил с дясната страна на автомобила и е починала“, заяви инсп. Стефан Стефанов от ОДМВР-Сливен.

Шофьорът бяга в опит да скрие следите. Сваля номерата и скрива колата в автосервиз в края на града. Отива на работа, където е задържан.

“Тестван е с техническо средство, при което е било установено наличието на наркотични вещества - амфетамин, метамфетамин и канабис“, каза Веселин Гангалов, окръжен прокурор на Сливен.

В квартала на жертвата твърдят, че ежедневно пресичат в риск.

Задържаният е шофьор от десет години. Има пет акта - някои от тях за предизвикване на ПТП с висока скорост, и 12 глоби. 

От 7 юли досега при акция на пътната полиция в Сливен са установени общо 35 шофьори с алкохол и 10 зад волана след употреба на наркотици.