Трима нови министри ще бъдат гласувани в четвъртък. Това обяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти.

В четвъртък внасяме трите министерски оставки на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски в парламента, каза Борисов.

Снимка: Ладислав Цветков

Той обяви и кандидатите за нови министри. За транспортното ведомство предложението е Александър Манолев, който в момента е зам.-министър на икономиката.

Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Младен Маринов се предлага за вътрешен министър, а депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-кмет на Враца Петя Аврамова е номинирана да оглави регионалното министерство.

„Радостно за мен е, че всички дават добра оценка за министрите, но според мен, това което е обявено вече като политическа отговорност, колкото и да е широка тази фраза, трябва да се понесе”, изтъкна Борисов по повод министерските оставки. „Не можем да кажем, че имат вина за катастрофата и нещастието, но не можем да се направим , че нищо не се случило”, отбеляза премиерът.

Снимка: Ладислав Цветков

Заседанието на коалиционния съвет беше кратко – продължи около час и половина.

Снимка: Ладислав Цветков

Следващото заседание ще е след една седмица, тъй като един от упреците е, че Съветът не се събира редовно и това води до разнопосочност в публичното говорене, каза Борисов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!