Подозирам, че има заговор срещу премиера, в който участват хора, които са близки до него. Това обяви на влизане в Министерския съвет лидерът на „Атака” Волен Сидеров, предаде репортер на bTV.

По думите на Сидеров в този заговор участват НФСБ, хора от ГЕРБ, приближени на Борисов, и част от бившия Реформаторски блок.

Според него целта е дестабилизация и предсрочни избори.

Снимка: Ладислав Цветков

Днес коалиционният съвет между ГЕРБ и „Обединени патриоти” обсъжда подадените три министерски оставки след тежката катастрофа край Своге.

„Оставките се подават пред премиера, той ги приема или не ги приема. Аз оставки на министри не приемам и не се занимавам с тях”, подчерта лидерът на „Атака” преди заседанието.

Той обяви, че на коалиционния съвет ще постави въпроса дали е председател на ПГ на Патриотите. „Имаше официална декларация на НФСБ, нямаше официална реакция на ВМРО, нямаше официална реакция на ГЕРБ. Влизам, за да запитам какво точно правя, какъв съм и като какъв присъствам”, отбеляза Волен Сидеров.

„Може ли един вицепремиер да каже, че премиерът е диктатор и руши държавността и нито един министър от целия състав да не стане и да не каже, че това не е вярно. Значи са съгласни. Тогава всички 19 министри да си ходят, тъй като те са измъчвани от диктатура”, заяви партийният лидер. „Ако те са съгласни с декларацията на НФСБ – значи работят под диктаторска палка. Ако не са съгласни, да станат и да кажат на вицепремиера: Не си прав, ако обичаш, оттегли си думите”, изтъкна Волен Сидеров.

Според  него с действията и изявленията си Валери Симеонов не работи за здравината на патриотичната коалиция и на управляващата коалиция.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!