Оставката на генералния директор на БНР Светослав Костова ще бъде гласува следващата седмица по време на заседание на Съвета за електронни медии (СЕМ).

Служители и музиканти на Националното радио направиха демонстрация пред Съвета за електронни медии в защита на генералния директор Светослав Костов.

Демонстрантите поискаха да се даде "втори шанс" на Костов докато тече разследването за спиране на програма "Хоризонт" и определиха исканата оставка като саботаж. 

От медийния регулатор поканиха протестиращите на среща. 

Надзорниците са категорични, че процедурата по предсрочното прекратяване на мандата му ще започне през следващата седмица. 

“Всеки един от съветниците ще бъде тук и ще гласува. Аз не мога да кажа какво ще е решението“,  каза председателя на СЕМ София Владимирова по време на среща със служители на радиото.

"Напрежение очевидно вътре съществува. И някой трябва да поеме отговорността за това. Вие всички сте Българското национално радио. СЕМ пита кой носи отговорност за това? Не е ли генералното ръководство”, обърна се Владимирова към служителите на радиото.

За bTV съдебният журналист Силвия Великова обяви, че "е потресена от езика и манипулациите, които днес бяха съобщени пред СЕМ".

В следващите дни, работещи в програмите "Хоризонт" и "Христо Ботев", ще излязат с позиция във връзка с изявленията на служителите, които подкрепят генералния директор.