Обвиненият в убийството на момиченце от Ковачевци остава в ареста, реши Окръжният съд на София.

15-годишният младеж е с обвинение за убийство по особено мъчителен начин и опит за изнасилване на малолетно лица, съобщиха от пресцентъра на съда.

Престъплението стана на 5 юни, като тялото на детето беше открито в дома на тийнейджъра, който е и роднина на жертвата. Младежът е обвинен в умишлено убийство.

Според съда има обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията. Има опасност да се укрие и извърши друго престъпление, ако мярката му бъде облекчена.

Адвокатът на задържания заяви, че не възразява на искането на прокуратурата за налагане на мярка "задържане под стража", като смята, че към момента тя е в интерес на задържания и обърна внимание и на емоционалния шок, в който лицето се намира след извършването на престъплението.

Роднините на убитото дете настояваха за доживотен затвор и заявиха по-рано миналата седмица, че ще протестират, докато не получат справедливост. Те не вярват, че обвиняемият е психически нестабилен и уверяваха, че го познават много добре.

Задържаният пък заяви, че "иска да лежи в затвора".

Съдът му разясни, че към момента се определя само мярката му за неотклонение, като вината му ще бъде обект на предстоящо доказване.

Данните до момента сочат, че той е психически здрав и може да разбира свойството и значението на извършеното от него. В същото време са налични данни, че той се е опитал да се укрие и осуети разкриването на престъпленията, в които е обвинен. Определението на СОС подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – София.