bTV успя да се свърже със сина на единия от починалите пациенти с коронавирус, който бяха изоставени на стълбището пред УМБАЛ „Св, Георги“ в Пловдив. Иван Лалев сподели, че баща му е бил на 73 години, без никакви придружаващи заболявания и в много добра кондиция допреди десетина дни.

„Баща ми беше добре. Той определено беше добре. Той никога не е влизал в болници. Той нямаше нито диабет, нито кръвно, никакви придружаващи заболявания“, разказа Лалев. Баща му даже се грижел за дъщеря му преди няколко месеца, защото той самият бил под карантина с коронавирус.

По думите му преди седмица възрастният мъж е вдигнал температура. Лалев е шокиран от светкавичната кончина на родителя си.

Снимка: bTV

Твърди, че е погнусен от българската здравна система.

Признава, че сега съжалява, че не се е саморазправил с началника на болницата още на място: „Той се държеше доста нагло и арогантно. И когато решеше, че е казал нещо неправилно, той ми казваше: „Шегичка! Шегувам се!“ – при условие, че баща ми е починал преди няколко часа...“.

Обяснението на лечебното заведение е „лоша логистика“. Започнала е проверка на скандалния случай, като в нея е ангажирана и прокуратурата.