Двама мъже починаха пред вратата на COVID отделение в Клиниката по токсикология на университетската болница "Свети Георги" в Пловдив след дълго чакане да им бъде оказана помощ. Предупреждаваме ви, че във видеото има кадри, които не са за хора с лабилна психика.

Пред вратата единият мъж е чакал твърде дълго време с кислородна бутилка, а другият е бил приседнал на стълбите. За случая стана ясно днес, след като в социалните мрежи е разпространен клип от роднините им. 

Видео, заснето от роднините на един от мъжете, показва как двамата чакат пред  новосформираното COVID отделение. Единият седи на земята с кислороден апарат, а другият на стълбите.

Пациентите са били на лечение първо в Инфекциозна клиника на университетската болница, но са препратени в новоразкрито COVID отделение в Клиниката по токсикология, защото са били с по-лека симптоматика.

Според роднините на един от починалите мъже, който е бил с кислородна бутилка, той е бил разкарван по етажите. В един момент кислородът в бутилката е свършил. Мъжът се е почувствал изключително зле и няколко часа по-късно е починал. 

От ръководството на болницата заявиха за bTV, че тече вътрешна проверка за двата случая. Утре се очаква да бъде даден брифинг. Заключението от вътрешната проверка ще бъде предадено на прокуратурата. Министърът на здравеопазването също е назначил проверка по случая.

Следим темата и утре в „Тази сутрин“ по bTV.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!