Трите големи кръстовище в София - „Орлов мост“, пред Министерския съвет и при Ректората на СУ, остават блокирани за пореден ден от протестиращите.

Ситуацията на блокираното кръстовище на „Орлов мост“ тази сутрин е спокойна. Автомобили не преминават, пропускат се единствено коли на спешната помощ. 

Блокирани остават и кръстовищата на Ректората на Софийския университет, както и пред Министерския съвет. 

Без напрежение премина 27-ия ден на антиправителствения протест.

22 годишната студентка Георгия Иванова гладува трети ден срещу кабинета. „Това е всичко, което мога да направя, вече не знам докъде да стигнем, за да ни чуят“, казва тя.

Георгия е част от палатковия лагер на площад "Независимост" и днес уши на ръка едно българско знаме.

А на палатковия лагер на „Орлов мост“ се появи споделено работно пространство. Тук и работи, и протестира Светозар Колибарски.  „Днес имаше около 10 човека, които работиха от „Орлов мост“. Добри хора ни дариха за безвъзмездно ползване соларен панел“, споделя той. 

По традиция недоволството премина в протестно шествие по булевард „Цар Освободител“.

На блокираното кръстовище на Ректората протестиращите ръкопляскаха  на палатковия лагер на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“. Шествието стигна до „Орлов мост“.

По-рано част от хората от палатковия лагер на „Орлов мост“ протестираха пред сградата на БНТ, с искане за оставката на изпълнителния директор и право на ефир.