200 души продължават да са без покрив, след пожара в жилищна сграда в Бухово. Днес хората успяха да влязат в домовете си, за да вземат най-ценното.

Хората бяха допуснати до домовете си или поне до това, което е останало от тях.

Снимка: btvnovinite.bg

На последния етаж на сградата няма покрив, а всичко от апартамента сега е въглен и пепел.

Четирима души са прекарали нощта в медицинския център в Бухово.

Снимка: btvnovinite.bg

От агенцията за социално подпомагане започват спешна процедура за отпускане на еднократна помощ от 375 лева на домакинство.
За нея вече са кандидатствали над 40 семейства. Помощ предложиха и от столичната община, но тя трябва да бъде гласувана първо.

Безсънна нощ са изкарали Мария и семейството й след огнената стихия. Жената се надява нещо от вещите им да е останало в изгорелия апартамент.

„Всичко, за което сме се борили замина. Останахме на улицата с децата си”, споделя Мария Христова.

Снимка: btvnovinite.bg

Пожарът пламва в ден, в който майстори ремонтират покрива. Договорките обаче са устни, няма сключен договор за дейностите.

От общината осигуряват временен подслон на хората, които няма къде да нощуват.

"Това, което можем да помогнем, е да настаним хората, които имат нужда, в жилища. И аз ще предложа общинският съвет да гласува еднократни помощи на семействата, защото както виждате, апартаментите им са напълно необитаеми", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Снимка: btvnovinite.bg

След направени проверки за безопасност, хората от по-ниските етажи получиха позволение да огледат домовете си. Не всички обаче успяха.

Причините за пожара все още се изясняват.