Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще предложи на общинския съвет да бъдат гласувани еднократни средства за семействата, чиито апартаменти пострадаха заради пожара в Бухово.

Това каза Фандъкова в ефира на „Тази сутрин”. Около 200 семейства останаха на улицата след пожара. Днес те чакат да влязат отново в домовете си, за да видят какви са щетите.

По-рано стана ясно, че 4-ма души са били настанени в медицинския център в Бухово, защото са нямали къде да отидат.

„Веднага, след като беше погасен пожарът, нашите екипи започнаха работа по почистване и правим организация да започнат огледите. Разбира се, много е важно службите са свършат своята работа и да установят причините, но това, с което ние спешно можем да помогнем на хората е на първо място да настаним семействата, които няма къде да живеят и аз лично ще предложа на общинския съвет да гласуват средства за еднократни помощи на семействата, защото, както виждате цялата им покъщнина е изгоряла. Изгорял е покривът, апартаментите на последния етаж са абсолютно необитаеми, апартаментите на последния етаж са силно пострадали. Ще помогнем с екипи, които да направят огледите и да дадат предписания за възстановяване”, коментира Фандъкова.