Щурмуването на грешен адрес с последици за живущите и собствеността им не е уникално събитие в практиката на ГДБОП. На фона на разказа на бити от полицаи невинни хора в София, в Бургас си спомнят за подобна „ювелирна“ акция от преди 2 години, когато по същия начин жители на морския град се оказаха без врати.

На 27 ноември 2018 г. спецполицаите щурмуват 4 апартамента.

Снимка: bTV

„Аз цъкам лампата, а той ми вика „Долу-долу, лягайте долу!“ Не ми е ясно как може да тръгнеш да правиш акция и да не знаеш къде разбиваш, 4 врати подред ще разбиеш докато стигнеш до заподозрения, това е просто някакво безумие, ако имаше 10 врати, 10 етажа, 10 етажа ли щяха да разбият?!“, възмущаваше се пред камерата на bTV Йонка Манолова.

Снимка: bTV

Днес тя е заминала за чужбина. Във входа остава 80-годишната ѝ съседка Кера Стоянова, която помни всичко от онази нощ. По думите ѝ се е чувал „тътен“ и в един момент вратата ѝ се е отворила под напора на тежковъоръжените полицаи.

По-късно същия ден изпратили дърводелец и млад полицай, който се извинил. „Стават грешки“, казва Кера, като се надява грешката повече да не се повтаря.

Снимка: bTV

А по вратите все още личат следите от акцията на ГДБОП.