8 души са обвинения за разпространение на наркотици след вчерашната спецакция на ГДБОП и спецпрокуратурата в Бургас и София.

Част от тях са от фенклуба на „Левски” в морския град.

Според разследващите групата е действала от февруари тази година. В Бургас членовете ѝ продавали предимно марихуана, а в София – кокаин.

Част от задържаните вече са осъждани за наркоразпространение. От МВР започнаха ремонт на разбитите при арестите врати.

Сменени са бравите на три врати, а четвъртата е взета за цялостен ремонт. Спецчастите са щурмували сградата в шест сутринта. Последваха извинения. Вратата на болната леля Керка днес остана затворена. Хората са приели извиненията, но обидата остава.

„Пет човека поне минаха, извиниха ми се! Абсолютно съм сигурна, че не може да не знаят кой къде живее”, каза пред камерата на bTV жената.

„Някой от висшите полицейски служители, не съм го гледала интервюто, е казал, че има съмнения за три апартамента и заради това са разбили, което изключително много ме ядоса и за мен това е направо клевета. Бях на ръба днес пак да ходя да пускам жалба, не искам да се занимавам, искам да се успокоя, но не искам и да ме клеветят”, разказа Йонка Манолова, която е друг потърпевш от щурма.

Утре спецсъдът трябва да реши кой от задържаните ще остане зад решетките.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!