Още един депутат напуска парламентарната група на „БСП за България“ и става независим. Това е избраният от Плевенския избирателен район Чавдар Велинов. Той изтъкна като мотив за напускането си непреодолими различия с ръководството на групата.

Чавдар Велинов е деветият депутат, който напуска червените редици. Той ще остане депутат и няма да напуска парламентарната банка.

„Моите принципни непримирими различия по начина на водене на парламентарната политика на групата, по начина на взимане на решения, по духа, който витае в групата. Всичко това и много други неща ме накараха да взема това решение“, обясни Велинов.

Колегите му са изненадани от решението му. От ръководството на групата обявиха, че са призовали още преди месец несъгласните да напуснат, но Велинов тогава замълчал. Депутатът обяви още, че няма намерение да напуска и партията, защото има 50 г. партиен стаж.

След една неуспешна регистрация и с кворум на ръба от 122 народни представители парламентът успя да започне днешното пленарно заседание.

Седмица, след като опозицията не успя да отстрани от поста председателя Цвета Караянчева, депутатите от БСП и ДПС продължават да бойкотират заседанията, отказвайки да участват в сутрешната регистрация. Днес те отново влязоха в пленарната зала едва след като заседанието започна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!