Увеличават се доброволците на първа линия, които все още са студенти по медицински специалности.

От началото на месец ноември шест, все още незавършили медицински сестри от Тракийски университет - Стара Загора, са в помощ на COVID-отделения в различни болнични структури. Четири от доброволките са стажантки, а две са трети курс.

Четири от тях са в МБАЛ „Хасково АД“, една в МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград и една в МБАЛ „Д-р Хр. Стамболски“ в Казанлък.

Шестокурсникът по медицина Туран Кая, който е лекар-стажант в английската секция за студенти на Тракийски университет, е най-новото попълнение на Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. 

Снимка: Тракийски университет - Стара Загора

„Съпругата ми и майка ми, която е пенсионирана медицинска сестра, най-важните две жени в живота ми, одобриха и насърчиха решението ми, което ме накара да се уверя, че постъпвам правилно. Освен своята хуманитарна част, доброволчеството в битката срещу COVID-19 дава възможност на младия лекар да придобие полезен опит, умения и компетентност по време на пандемия, което не се случва често. Подготвя ви да работите при доста тежки условия и стрес“, каза Кая.