Осем години затвор при строг режим е присъдата на Иван Йосифов по обвинението за организирането и подготовка на убийства, постанови състав на Специализирания наказателен съд.

Синът на известния в подземния свят Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския беше арестуван през юни 2018 г. заедно с негови съучастници при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София и Софийска област. Впоследствие им бяха повдигнати обвинения за наркоразпространение, а също така и за подготовка на убийства на полицаи и прокурори.

Иван Йосифов е осъден за това, че е „ръководил организирана престъпна група, създадена с цел да върши съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години, както и за това, че като извършител, в съучастие с Петко Стоянов, извършили приготовления за убийства“, съобщават от съда.

Съучастникът му Петко Стоянов получава четири години затвор при строг режим на излежаване на присъдата.

Други двама членове на групата - Борислав Йоневски и Васил Стоянов, са осъдени на по пет години „лишаване от свобода“ за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

За същото престъпление Борислав Алексиев и Валери Владов, които също са част от бандата, получават наказание от по четири години.

Стефан Гевгелийски получава наказание в от пет години „лишаване от свобода“ с изтърпяване при строг режим за това, че подбуждал Иван Йосифов и Петко Стоянов към извършване на убийства, като е оправдан за това да е участвал в организирана престъпна група.

Красимир Петров е оправдан за повдигнатото му обвинение за участие в организирана престъпна група с  горепосочените лица като ръководители и участници.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в петнадесетдневен срок пред Апелативния спецсъд.