Четирима от пострадалите при катастрофата с автобус на магистрала "Хемус" остават за лечение в болница. Трима души са настанени в столични здравни заведения, а една жена - в болницата в Монтана. Животът на всички е извън опасност. Продължава и работата по изясняване на причините за катастрофата. 

Предстои разследващите да изяснят чия е вината за тежката катастрофа на магистралата, при която пострадаха общо осем души.

Тази сутрин здравният министър посети ранените, настанени в "Пирогов" и даде повече информация за състоянието им.

Най-тежко е пострадал 64-годишният шофьор на автобуса. Той е със счупени лява и дясна подбедрица и ще бъде опериран в болница "Света Анна".

В "Пирогов" бе оперирана 48-годишна жена, която е с лицево-челюсти наранявания. Интервенцията на травмата на лицето е преминала успешно и пациентката се възстановява нормално, съобщиха от болницата. 

„През почивните дни преминаха 28 катастрофи през „Пирогов”. Настанени са осем пациенти – четирима в неврохирургия и четирима в травматология. Дежурствата бяха тежки през тези почивни дни. Преминали са повече от 2000 души, а са останали за лечение 400”, обясни шефът на „Пирогов” Асен Балтов.

На прага на учебната година двамата призоваха за повишено внимание на пътя.

Захарина Захариева е сред най-пострадалите пътници в катастрофата на магистрала "Хемус". Въпреки че е със счупен нос, е предпочела да се прибере в Монтана, настанена е в местната болница. По думите й след удара рейсът е тръгнал назад и водачът успял да го овладее да не падне в дерето. 

До този момент екипът на bTV не успя да открие собственика на фирма „Монтана АТ. На посочените телефони в сайта вдигат служители.

Пътниците, които бяха извозени до родните си места с друг автобус въпросната фирма, имат различни версии за катастрофата. Част от тях признават, че са били без колани, а други не помнят дали е имало.

Дали автобусът е бил изряден - тепърва ще се установява.