Автобус, пълен с пътници се удари в тир при 23 км. на магистрала „Хемус” в посока Варна. Осем души пострадаха.

По първоначална информация, автобусът е пътувал по линията София – Монтана – Лом. 

МВР работи по две версии – шофиране с несъобразена скорост от страна на шофьора на автобуса и трети водач, който да е причинил катастрофата.

Снимка: btvnovinite.bg

Пътниците разказват, че автобусът е връхлетял върху движещия се пред него камион и го е ударил отзад.

Те добавиха, че инцидентът е станал за секунди и са се притеснили превозното средство да не излезе извън пътя.

Шест линейки са пристигнали на мястото на инцидента. Първите три спешни автомобила са отишли на 12-ата минута след подаването на сигнала. Осем от пострадалите са откарани в болници.

Снимка: btvnovinite.bg

Водачът е в най-тежко състояние. Той е приет за лечение в УМБАЛ „Св. Анна” със счупени лява и дясна подбедрица. В момента е стабилизиран.

Мъжът е на 64 години от Монтана. В същата болница е настанена и 48-годишна жена с травми по лицето.

Снимка: btvnovinite.bg

В УМБАЛ „Царица Йоанна - Исул” са приети две жени. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” за лечение са настанени четирима от пострадалите, като само един ще бъде хоспитализиран.

Шофьорът на камиона твърди, че не е карал бързо и вината не е негова. По думите му, водачът на автобуса в казал на полицаите, че двама мотористи го разсеяли.

Снимка: btvnovinite.bg


„Версиите се две – или шофьорът е бил разсеян и засечен от някой на пътя, или е възможно да е шофирал с несъобразена скорост”, коментира Николай Спасов, директор на ОД на МВР София.

Предстои разследващите да изяснят чия е вината за катастрофата.

Автобусът е собственост на фирма „Ауто Монтана”. През 2018 г. превозно средство на същото дружество катастрофира по пътя за Видин. Тогава при инцидента загина една жена и 10 от пътниците пострадаха.