Опозицията обвини в недопустим опит за контрол върху медийната среда зам.- председателя на Народното събрание Валери Симеонов. 

От трибуната БСП обявиха, че никой управляващ не може да накърнява свободата на словото, защото това е нарушение на конституцията. И че констатирането на престъпление е работа на съда. А коренът на корупцията е във властта, а не в медиите, заяви социалистът Антон Кутев.

„Обвинения за корупция на публични личности, каквито са едни от най-популярните журналисти в България, трябва да бъдат надлежно доказвани преди да бъдат отправяни, защото в противен скучай се превръщат в клевета. Натискът над българските журналисти е многоспектърен, пъстър и често вулгарен, за засилване на ефекта. Изключвахте им микрофоните, наричахте ги мисирки, ако не помагаше друго, близки до властта овладяваха цели медии“, каза още Кутев.

Валери Симеонов беше посочен поименно. И отговори на БСП така: „Това е част от мащабната битка срещу престъпното организиране и провеждане на хазартните игри в България. Хазарта на г-н Божков винаги е бил под закрилата на БСП“

На въпроса какви доказателства има за отправените обвинения в корупция той каза: „Това не е моя работа, това е работа на прокуратурата. И аз призовавам прокуратурата да предприеме действия за установяване на престъпно деяние. Това което съм чул и съм научил, е единствено и само от студиото на bTV“.