Настояваме премиерът Бойко Борисов да дойде на дебатите за F-16 и да каже кой го е упълномощил да поема ангажимента самолетите да се платят накуп. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от „Фокус”

По думите ѝ договорът е сложен от военно-техническа и финансово-икономическа гледна точка. „За военно-техническата експертиза ще говорят експертите. Вчера министър-председателят направи едно скандално изказване, признание. Ако не сте го чули, Бойко Борисов каза, че той лично е настоял да се плати веднага“, каза още Нинова.

Лидерът на БСП попита още премиера Бойко Борисов защо се налага парламентът да актуализира бюджета и правителството да взима заем.

„Очевидно парите на са от борба със сивата икономика и от контрабандата. Отговорността лежи в раменете на министър-председателя, особено за това скандално изказване за еднолично решение – да се плати сделката сега и веднага, накуп“, подчерта Нинова.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки пък настоя в Народното събрание да дойде и президентът Румен Радев.

„Той казва, че това не са разходите за самолета, а скоро те ще нараснат многократно“, мотивира се Марешки и подчерта, че като бивш боен пилот Радев има необходимата перспектива, за да изрази мнение в парламентарните дебати.

Председателстващият Народното събрание Емил Христов посочи, че министър-председателят и президентът са извън София и не могат да дойдат в Народното събрание.