Днес от северозапад с умерен, в Дунавската равнина временно и силен вятър, ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно и мъгливо време. Първо в Южна, а по-късно през деня и в Източна България, ще завали дъжд.

С  продължаващото застудяване, отначало в западните райони и в Предбалкана, а вечерта и в останалите райони дъждът ще преминава в сняг. Максималните температури ще са между 5° и 10°, но след обяд в Северозападна България температурите ще се понижават.

 През нощта в по-голямата част от страната ще има валежи от сняг и очакванията са тънка и неравномерна снежна покривка да се образува в почти цялата страна, с изключение на областите Варна и Бургас. Утре ще продължи да превалява. В следобедните часове от север валежите ще спират. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен, в Източна България -  до силен.

 

 С него ще продължи да нахлува студен въздух.  Сутрешните температури ще са близки до максималните, а през деня понижението на температурите ще продължи.

 

 В сряда вятърът ще отслабне. Облачността ще се разкъсва и  намалява. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 9° и минус 4°, в Източна България – около нулата, а максималните - между минус 3° и 2°.

През следващите дни ще духа умерен западен вятър. Ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат. В събота вятърът ще отслабне, облачността ще се увеличава и привечер и през нощта срещу неделя на отделни места ще превали слаб сняг.