До полунощ оранжеви предупредителни кодове важат за Централна и Източна България за опасен вятър и валежи, гръмотевични бури и условия за градушка.

Снимка: btvnovinite.bg

Особено в североизточната част на страната тази нощ очакванията са за интензивни и значителни по количество валежи. Вятърът от северозапад ще се усилва.

За часовете след полунощ и утре в източната половина на България отново има предупреждения – оранжеви и жълти кодове – отново за вятър и валежи, по морето и за усилване на вълнението.

През нощта в западните райони времето ще се успокои, но в останалата част на България ще бъде дъждовно, ветровито, на места и с гръмотевици.  Ще духа умерен, временно силен, северозападен вятър.

Минималните температури ще са предимно между 7° и 12°, в София – около 8°.

 

В понеделник в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до вечерта ще спират. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд на места в Югозападна България – до предимно слънчево време.

Снимка: btvnovinite.bg

Ще остане ветровито с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад, но до вечерта ще започне да отслабва. Максималните температури ще са от 11°-13° в североизточните райони и София, до 17°-19° в южната част на България.

До сутринта във вторник и в Източна България валежите ще спрат, а над Западна облачността ще намалее до изясняване. Вятърът от запад на изток постепенно ще отслабва. Във вторник облачността и над източните райони ще намалее, над западните ще бъде предимно слънчево, но сутринта там ще е доста хладно. Дневните температури ще започнат да се повишават.

Снимка: btvnovinite.bg

В сряда ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е почти тихо и минималните температури ще са между 4° и 9°, а в котловините и по високите полета – малко над нулата и там е възможно да има слани. През деня затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 19° и 24°.