В рубриката „GLAS с Тина Ивайлова” утре в „Тази неделя“ очаквайте отговор на въпроса: Правомерно ли се изразходват милиони по европроекти и обществени поръчки в един от най-бедните райони в страната ни?

Тина Ивайлова пита също така: Защо пътища за над 5 млн. лв. по проект от Програмата за развитие на селските райони не са довършени вече трета година, а според експертите става въпрос за кражба на европари?

„Като цяло си има проблеми. И тук асфалта се рони“, казва Диана Русинова, експерт от Европейски център за транспортни политики.

„То е останало съвсем малко от проекта – около 1/3“, обяснява и Светлин Сретениев, кмет на община Бойчиновци.

Случаен гражданин също коментира темата: „За 5 млн. извинявай, ама ако ми го дадат на мен, ще го налепя цялото с плочки. Общинския и тоя нашия кмет - няма да ги коментирам изобщо. В помия кой влиза, само помияри и никой друг.“

„Някой е станал богат от този път. И освен, че е станал богат, той е станал за сметка на  живота и здравето на хората от най-бедния район в България. Тук трябва да си има вече прокуратури, европейски служби, които да дойдат и да видят вече това безобразие“, категорична е Диана Русинова.

„Категорично ще направим проверка по сигнала, който ни давате“, казва Ива Иванова, зам.-директор на Държавен Фонд „Земеделие“ с ресор „Програма за развитие на селските райони“.

Цялото разследване гледайте утре в предаването „Тази неделя“.