След като вчера прокуратурата освободи тялото на Ангел Христов, по-известен като единия от "Братя Галеви", днес в Дупница се очакваше да бъдат опелото и погребението му. Те обаче не се състояха.

През целия ден ситуацията беше спокойна и дори около имението му в Ресилово нямаше движение.

В късния следобед стана ясно, че всички паркоместа на синята зона за утре около храма "Свети Георги Победоносец" в центъра на Дупница са запазени за близките, роднините и приятелите на Ангел Христов, за да присъстват на опелото.

Всички в Дупница очакваха опелото на Ангел Христов да бъде днес. Липсваше обаче очакваното засилено полицейско присъствие. Имаше хора, които идваха в градинката на храма "Свети Георги Победоносец", за да присъстват на поклонението, защото чули, че ще бъде днес.

„Искам да го видя, ако може за последно. Ангел Христов и Пламен, за мен са много добри момчета“, заяви Виолета Кьосева.

Виолета споделя още, че фактът, че братя Галеви се издирват от правосъдието е несправедливост.

„Не вярвам това на Интерпол, че с наркотици са се занимавали, това не е вярно. Това е излишно допълнение и лъжи“, добави тя.

Около храма срещаме и Десислава, на чиято сестра братя Галеви са помогнали преди време, днес тя също идва, за да почете паметта на Христов.

„Те много ни помогнаха, събирахме пари и ходехме в чужбина, тя е с тумор в мозъка, с гръбначно изкривяване“, разказа тя.

В късния следобед стана ясно, че погребението ще се състои утре следобед, по-рано ще има опело в църквата в центъра на града.

Паркингът около храма "Свети Георги Победоносец" утре ще бъде затворен изцяло за хора, близки на семейството на Ангел Христов, които ще дойдат, за да присъстват на опелото му.

В Ресилово също се стягат за утрешното погребение.