Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на Георги Н. и Пламен Ш. за извършено от тях предумишлено убийство с користна цел на треньора по борба Йордан Атанасов и жена му Марияна, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Мъжът и жената са убити, а в последствие телата им разчленени и изхвърлени край водоема в софийското село Негован.

Двамата обвинени, на 44 и 39 години, бяха задържани вчера. Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута, собственост на жертвите. Те се опитали да укрият телата на убитите, които бяха открити случайно на 18 август край Негован.

От прокуратурата посочват, че към разследването има голям обем доказателства, които предстои да бъдат анализирани.

За престъплението двамата обвинени могат да бъдат осъдени на затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Към момента те са задържани за 72 часа и предстои внасяне на искане в съда да им бъде наложен постоянен арест.

Седмица след като МВР ги наблюдава, Пламен Шляпашки и Георги Нанчев  са заловени в къща в софийското село Джурово. Двамата мъже са идвали няколко пъти, наети от столичанин за смяна на дограма.

Никой от съседите не е предполагал, че майсторите ще бъдат обвинени за извършено тежко престъпление. Васил Братанов от селото раказва, че мъжете не са били много приказливи.

Екипът на полицията и жандармерията влизат в къщата към 11 часа вчера. Извеждат първо единият мъж. Около 8-10 жандармеристи обградили къщата и акцията протекла бързо, защото двамат мъже се предали доброволно, твърдят очевидци. 

24 часа след задържането, премиерът похвали полицията и прокуратурата.

"Имахме едно много неприятно двойно убийство, и то може да излезе по-тежко престъпление. Да поздравя криминалистите, изключително добре работиха, за първи път имаме случай да не знаем кои са жертвите, а да стигнем първо до убийците", коментира днес премиерът Борисов. 

Мерките за неотклонение и двамата ще се гледат по всяка вероятност утре.