Новата дупка на бул. „Черни връх” е запълнена, но от днес се спира работата по разширението на метрото до Хладилника, докато не станат ясни причините за пропаданията в района.

Вчера вечерта отново пропадна участък от столичния булевард „Черни връх”, близо до мястото, където се отвори огромна дупка в началото на месеца. Пропадането е станало вчера около 21 часа в отсечката, в която се изгражда метрото. Засегнати са пътното платно и тротоара.

До отстраняване на аварията се забранява движението на автомобили по източното пътно платно на бул. „Черни връх” в участъка между ул. „Кишинев” и ул. „Русалийски проход”. Движението на коли ще се извършва двупосочно по западното пътно платно на бул. „Черни връх” в участъка между ул. „Кишинев” и ул. „Русалийски проход”, като се обособят по една пътна лента в посока с ширина 3,50 м.

Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе днес оперативка на място на обекта с експерти от „Метрополитен“, „Софийска вода“, „Топлофикация“, дирекция „Транспортна инфраструктура“ на Столична община и кмета на район „Лозенец” Любомир Дреков.

Към момента не е установена причината за пропадането. Директорът на „Контрол по строителството” арх. Влади Калинов каза, че експертите, които започнаха проучвания от сутринта, ще продължат работа. Ще бъдат проучени и обследвани на място всички подземни комуникации - мрежи и съоръжения. Проверяват се съоръженията на подземната инфраструктура на „Топлофикация“, „Софийска вода“, кабели и други.

Фандъкова поиска да бъде осигурено денонощно дежурство на обекта и да се следи работата от всички експерти.