Светослав Иванов се срещна с вдовицата на Иво Карамански в известен столичен ресторант. В ранния следобед там няма почти никой.

„След като съм жената на Кръстника, трябваше да си сложа пръстена с короните”, казва с иронична усмивка Галя Лукановска, която винаги е страняла от камери и микрофони.

Снимката вляво я провокира да говори.

"Мъжът, нарочен за Бойко Борисов, се казва Иван, викали му Ванко, но не Ванко 1. Оказва се, че г-н Бареков е в много голяма грешка. Не знам защо така опитен журналист като него си позволи да изнесе една абсолютна невярна информация, да я тиражира толкова смело и да твърди за имената на лицата в снимката, които са абсолютно неверни", казва Галя.

Ето цялото интервю с нея:

Е, добре, какво се оказва сега? Няма го там Борисов? Киро Японеца там ли е, между другото?

Киро Японеца не е там. Тези момчета са живи и здрави. Нямат нищо общо нито с Киро Японеца, нито с Иво Славов, който пък аз не познавам лично, но, поне така, по физиономия, съм го виждала. И той не присъства на снимката и никога не е бил в близкото обкръжение на Иво Карамански. Също така и бившият премиер Бойко Борисов никога не се е познавал с Иво, никога не са били близки и Иво никога пред мене, дори и пред наши приятели, не е споменавал неговото име. Смятам, че г-н Бареков трябва да намери сили и време и да се изправи с очи пред камерата и да опровергае тази лъжа, която тиражира в медиите.

Той сега ще каже: „Ето, Вие поддържате Бойко Борисов и затова излизате”.

Не, не го поддържам. Не, не го поддържам. Абсолютно политически не съм обвързана с никой политик в тази държава.

Хвана ли Ви яд или по-скоро Ви стана смешно като видяхте?

Първоначално няма да скрия, че се изсмях, но след това ме хвана много яд. Имайки предвид, че Карамански, за съжаление от 15 години вече е покойник. Името му не спря да се споменава и да се тиражира и по вестници, и списания, телевизии, да се спряга – и като Кръстник на мафия, да се спряга и в поръчителство на убийство. Да се спряга за какво ли не. Това предизвика много дълбоко възмущение в мене и смятам, че е време да го забравят това име, да го оставят на мира и да не го тиражират непрекъснато във всеки един скандал или във всяка една личност, която в момента се опитват по някакъв начин да уличат.

Вие не обичате да говорите публично, да присъствате в медиите.

А трябва ли? Аз съм един нормален човек. Нищо не го налага.

Как хората трябва да запомнят Иво Карамански, след като на неговото име са залепени толкова много етикети?

Не зная как точно трябва да го запомнят. За мен той си остава Иво – бащата на моите деца и мъжът, когото най-много съм обичала в този живот. Всеки нормален човек, ако се замисли и се върне 15 години назад във времето, и си даде сметка как ескалира българската криминална престъпност и престъпността е на всяко едно ниво – и на битово ниво, и на криминално ниво, и като се обърнем назад, и като прочетем и по вестници, и отново слушаме по новините какви дела се гледат в момента, от какви мащаби и хората за какво са обвинени...

Тоест кръстниците са други, това ли?

Ами да.

Ако той е Кръстник, Вие имате ли милиони? Имате ли огромни къщи, охрани, коли?

Не, не разполагаме с всички тези неща, които изброихте. Живеем съвсем нормален, редови живот, както всички българи и сме с по пет пръста на ръцете и с по пет пръста на краката. Не сме по-различни от всички останали хора – душа носим, сърце носим, съвест имаме.