Излизането на депутатите в почивка очаквано повлия ваканционно и на протестиращите срещу правителството. В 51-вата вечер на обществено недоволство демонстрацията в пространството между Министерски съвет и президентството се оказа малобройна.

За първи път от началото на масовите анти-Орешарски протести, към 19.15 часа , протест в центъра на София на практика нямаше. Десетина протестиращи се бяха събрали около фонтана пред сградата на „Дондуков” 2. Движението в района не бе блокирано.

Това се случи около половин час по-късно, когато броят на протестиращите се увеличи до около 200 души, обявиха от пресцентъра на МВР. Към тях се присъедини група барабанисти, които застанаха на пътното платно пред МС.

Демонстранти носеха карикатури, на които бе изобразен Сергей Станишев. На едната голям крак с надпис „протест” се опитва да настъпи лидера на БСП, а отдолу пише: „Не стъпвай, не съм буболечка. Аз съм само пигмей на пътечка”. На другата червеният политик предава на двама мъже бръмбар, като има текст: „СРС – Сергеево разузнавателно средство”.

Малко след 20 часа протестното шествие се отправи към Народното събрание.

Изненадващо полицейски кордон се опита да спре протестиращите да стигнат до Орлов мост. Две полицейски патрулки, микробус и кордон направиха опит да попречат на демонстрантите да блокират кръстовището. Хората освиркаха полицията и скандираха „Мафия”. След това те пресякоха кръстовището при СУ „Св. Климент Охридски” пред подлеза.

Малко по-късно полицейският кордон се оттегли. Гражданите пък започнаха да си стискат ръцете, да ръкопляскат и свирят със свирки. Нямаше конфликт между полиция и протестиращи. Движението в района на Орлов мост се осъществяваше свободно.

След това част от протестиращите се върнаха пред парламента.