Русенски ученици провеждат благотворителна кампания в подкрепа на 9-годишния Дамян Георгиев, който се бори с тежко онкологично заболяване. Децата, техните преподаватели и родители организират серия от инициативи за набиране на средства за лечението на момчето.

Допреди четири месеца Дамян е здраво дете, което ходи на училище, обича да катери планините и да се пуска с лодка по Дунава с родителите си. Страшната диагноза рак преобръща живота на семейството, а за лечението на Дамян спешно са нужни средства.

Първи откликват съучениците му. „Да помогнем на едно дете, което наистина има нужда и смятаме да се постараем да направим всичко възможно то да се излекува и да живее както нас”, сподели ученичката Йоана Делимаркова.

„Трябва да си помагаме един на друг и така светът около нас ще бъде по-хубав и по-спокоен за всички”, допълни съученикът Димитър Димитров.

За да съберат средства, децата плетат мартеници, рисуват картички, правят концерти. Помагат им и много възрастни като певицата Жулиета Иванова. „Като артисти това е начинът, по който ние можем да помогнем на хора, които имат нужда от подкрепа. И го правим с цялото си сърце”, заяви тя.

„Всички хора откликват и всички хора ще помогнат”, посочи Вили Икономов от сдружение „Северно сияние".

Лечението на Дамян продължава, предстоят му още шест месеца терапия в онкологична клиника в чужбина.
Надеждите са той да се пребори и да излезе победител в трудната битка.

Сметката е на името на майката Искра Иванова Георгиева
BG 47 BUIN 700 710 051 93 413
BIC/SWIFT код BUINBGSF
АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ