Десетки таксита блокираха тази вечер столичния Орлов мост за час в знак на протест срещу оттегления закон за таксиметровия превоз. Транспортният министър Ивайло Московски пристигна, за да ги убеждава да пуснат движението.

Около 19 часа такситата блокираха движението на Орлов мост, без разрешение за протест. Движението беше спряно за час, като в началото шофьорите пропускаха коли на градския транспорт, но след това движението беше изцяло блокирано.

Причината за протеста - вчера от парламента е изтеглен новият закон за таксиметровия превоз. Това означава, че шофьорите от 1 април ще трябва да преминат на трудов договор и да се регистрират като превозвачи. В противен случай ще останат без разрешителни.

Час след началото на блокадата, транспортният министър пристигна на Орлов мост.

„Законопроектът беше внесен и оттеглен вчера. Поемаме ангажимент да се разгледа, причината да бъде оттеглен вчера е, че едната от партиите, които подкрепят правителствто не са се съгласили да го подкрепят, утре ще проведем преговори да го подкрепят”, заяви Московски пред протестиращи.

Снимка: btvnovinite.bg

Последваха скандирания срещу ДСБ. Някои от участниците в протеста неофициално казаха, че не всички на Орлов мост са таксиметрови шофьори.

В противен случай такситата отново ще блокират движението, този път пред Народното събрание, обещаха шофьорите.

Един час след началото на блокадата такситата започнаха да освобождават движението.