Протестът на медиците и останалите служители от Центъра за спешна медицинска помощ в София продължава и след назначаването на д-р Александър Златанов за временен директор. Той до обед не се появи, тъй като се подготвяли документите му.

Заради изненадваща проверка на медицинския одит, този път недоволните не стигнаха до сградата на Министерство на здравеопазването. Въпреки това, между първа и втора смяна работещите в ЦСМП обявиха, че няма да се откажат от искането си уволненият д-р Георги Гелев да се върне на директорския пост.

Министър Андреева обяви в студиото на „Тази сутрин”, че няма да отстъпи, като загатна и за злоупотреби в центъра.

Те си тръгват на 29 юни

„Това, което се прави в момента от министърката е заблуда за нас и за народа и да дойде нов директор той няма да докара 50 нови лекари, които да дойдат и да работят, след като не вдигат заплатите”, коментира шофьорът Петър Петров.

Негови колеги наричат ситуацията „гавра с нас, както и с пациентите”. Други споделят, че са уморени от обещанията без срокове.

„Готови сме да отстояваме исканията си до последно и разчитаме на подкрепа от колегите от страната. Сега е моментът – нашето търпение е изчерпано”, каза д-р Даниела Николова коментира пред bTV.

По думите й на 29 юни столицата ще остане без спешна помощ – въпреки обещанията на министъра, че ще мобилизира екипи от големите държавни болници.

„Работата тук е много специфична, когато сме били безумно малко, никога не сме имали подкрепа. За дежурство, две, максимум три може да издържат, повече се съмнявам”, коментира д-р Николова.