Хиляди се събраха на протест в София срещу застрояването в Банско, както и на Черноморието. Демонстрантите блокираха част от трафика на автомобили и трамваи в централната част на столицата.

Хората развяваха българското знаме и издигнаха лозунги като „Вашият закон е без морал”, „Искаме природа, а не бетон”. Тълпата премина по централни улици и се насочи към сградата на Народното събрание. За акцията бяха мобилизирани голям брой служители на реда.

„Невъзможно е на Банско, където имат 60% надвишаване на концесията и нелегално изсичане на дървета, да се опитват да изсичат още и още. Явно проблемът е сериозен, не става въпрос само за Иракли или Банско, а и за цялото ни морско крайбрежие, за Пирин и за планините ни. Явно е, че трябва да се реагира с мощен протест и може би това няма да бъде последният протест”, заяви Борислав Сандов, представител на природозащитните организации срещу застрояването в Банско.

Според него трябва да се наложи форма на забрана за строеж върху дюните и плажовете, които по конституция са държавна собственост. Такова желание днес изрази и регионалният министър Лиляна Павлова.