Репортерът на bTV Мария Савкова получи наградата „Достойните българи”.

За пореден път вестник „24 часа” връчва награди на близо 40 български граждани, които през изминалата година са помогнали на изпаднал в беда или са допринесли за развитието на обществото.

Снимка: Ладислав Цветков

Мария Савкова разказа в bTV Новините историята на 12-годишния Любчо, който е с церебрална парализа. Неговите съученици събират средства за акумулаторна количка, с която петокласникът да се движи самостоятелно. 

„Радвам се, че благодарение на bTV Новините успяхме да разкажем за този чудесен пример на достойни деца, техните родители и техните учители. Надявам се в бъдеще да има по-малко поводи за подобни кампании и всички деца ще са на училище, ще учат и играят заедно”, коментира Савкова.

Днес добротата беше наградена.  Мария, съучениците и учителите на Любчо станаха "Достойни българи" заради разказаната история и сбъднатите мечти.

„Те са най-голямото доказателство, че всички деца са равни, въпреки техните недъзи”, посочи още репортерът ни.

Снимка: Ладислав Цветков

Децата се наредиха до останалите спечелили и един от идолите си – футболиста Димитър Бербатов. 

Те посветиха наградата на своя съученик. Любчо обаче не дойде, защото не може да влезе с количката си. „За съжаление това е стара сграда, която не е пригодена, но в нашето училище няма проблем”, обясни Венелина Николова, директор на 125 СУ "Боян Пенев".