34-ти ден на протести в София и на други места в страната. Демонстрантите с искания за оставка на кабинета блокираха за пореден път движението пред Министерски съвет в столицата.

Недоволните граждани този път бяха изненадани от раздавани по време на протестната акция флаери. С тях част от протестиращите приканват в четвъртък от 8.30 часа сутринта да се окупира парламента и тази окупация да бъде денонощна. Според организаторите на акцията, идеята за която е била родена в социалната мрежа, така ще се покаже решимостта на протестиращите граждани, чиито призиви остават нечути от политиците вече повече от месец.

Полицейското присъствие в района на Ларгото в София бе засилено и измежду участниците патрулираха органи на реда с жилетки с надпис „Антиконфликт”.

Към 20 часа демонстрантите се отправиха към сградата на парламента. От МВР пък информираха, че към този час броят на включилите се в протестната акция е бил около 2500 души.

Малко преди 21 часа недоволните от властта столичани блокираха временно кръстовищата на Орлов мост и СУ „Св. Климент Охридски”. Участниците в днешния протест се разделиха на две групи, като едната се позиционира на кръстовището на бул. "Цар Осв"ободител и бул. "Васил Левски", където биеха тъпани и свиреха със свирки. Другата група остана на Орлов мост, където протестиращите опресняваха надписите на градовете, в които се провеждат протести срещу правителството на Пламен Орешарски.

Подобни акции традиционно се проведоха и в други градове на страната.

Протестиращите пловдивчани образуваха жива верига с плакати по главната улица. Те донесоха всички плакати, писани от началото на протеста досега.

В четвъртък демонстранти от града смятат да отпътуват до София на общонационален антиправителствен митинг. Те се уговориха да пътуват кой с каквото може и да се срещнат в 10 часа до фонтаните срещу Президентството.

Един от водачите на протестите в Пловдив обяви, че бившият президент Петър Стоянов ще ги подкрепи от другата седмица, като участва в пловдивските акции на недоволство. В събота в града ще се проведе антиправителствен поход.

Пореден протест срещу правителството се проведе и във Варна. Десетки се събраха пред сградата на общината около 18.30 часа. Хората блокираха за кратко кръстовището пред административната сграда с викове „Оставка”, „Мафия” и „Червени боклуци”. След като блокираха движението за няколко минути, демонстрантите се отправиха към централите на БСП и „Атака” в морския град, където също протестираха.

В Бургас недоволните граждани целиха със стрели табло със снимките на лидерите на БСП - Сергей Станишев, на ДПС - Лютви Местан, на “Атака” - Волен Сидеров и на премиера Пламен Орешарски. Със звънци и свирукания демонстрантите в морския град се опитваха да привлекат вниманието и на останалите граждани по улиците.


  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите