След обяд над по-голямата част от страната ще бъде слънчево.

На отделни места в низините, главно в Югоизточна България ще има ниска облачност, която ще се задържи през по-голямата част от деня. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 14°, малко по-ниски в районите с ниски облаци.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

През нощта на места в низините и около водните басейни ще започне отново да се образува мъгла или ниска облачност, а от югозапад над страната ще се увеличава и средната и висока облачност. В Източна България ще продължи да духа слаб южен вятър. Минимални температури между 0° и 5°, на отделни места в низините до минус 2°, а по морския бряг между 5° и 9°. Утре облачността над страната ще бъде предимно значителна и след обяд в Рило-Родопската област, а през нощта срещу петък главно в Източна България ще има валежи от дъжд. Ще се усили южният вятър, по-чувствително в Източна България и на места северно от планините и там максималните температури ще са високи - между 14° и 18°, а в останата част от страната ще бъдат между 8° и 13°.

В петък ще се задържи предимно облачно, с превалявания от дъжд, на повече места в Източна България. Югозападният вятър ще отслабне, по-късно през деня ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. Температурите ще се понижат. В събота от запад облачността ще се разкъсва и намалява. В източните райони ще се задържи предимно облачно, но само на отделни места ще превали слабо дъжд и сняг. Ще е ветровито, застудяването ще продължи. В неделя вятърът ще отслабне, ще остане от запад-северозапад, дневните температури ще започнат да се повишават. Ще има променлива облачност без валежи. Новата година ще започне с предимно слънчево и почти тихо време. Затоплянето ще продължи.