Оградата на плажа в Кранево не само не пада, но се достроява, сигнализираха зрители на bTV.

Преди повече от месец показахме металното съоръжение, което разделя плажната ивица пред бившия международен лагер в черноморското село.

След проверка на строителното министерство, собственикът на бившия лагер сам започна премахването на част от оградата, защото се оказа, че няма строителни книжа.

Днес все още ограда няма, но на мястото работи багер и поставя основите за ново съоръжение. Според кмета на селото, този път всичко е законно.

„Вчера около 12 часа получих сигнал от 112, че има багер, който работи на плажната ивица. Веднага дойдох видях го този багер, който е зад гърба ми. Погледнах строителното разрешение, което е влазло в сила от вчера. Всичко е съвсем наред в документите, хората в момента полагат основата по кадъсър както си е и няма сантиметър вляво вдясно", обясни кметът на селото Румен Николов.

Според главния архитект на Балчик Анна Демирева всички документи на инвеститора са изрядни и строителството е напълно законно.

Малкото хора по плажа по това време в Кранево пък са раздвоени, защото в базата се настаняват основно деца оградата е за тяхна сигурност.

„Прескачат през огради, през прозорци, само и само да излязат. И според мене  е нормално оградата да бъде бетонна, за да е по-труден изхода от една страна. Но от друга страна възниква казуса да запазим българското черноморие и да има по-голяма ивица за обикновения човек", разказа Християна Маринова.

От МРРБ казаха за bTV, че ако главният архитект е издал разрешение за нова ограда, няма причина собственикът на имота да не го огради.