София осъмна, облепена с плакати против расизма, сексизма и хомофобията. Към момента никой не знае кой ги е разлепил, но посланието име е повече от ясно.

"Срам заради всички затворени очи пред расизма, сексизма и хомофобията", гласят плакатите, а това са само част неизброимите причини: "ГДБОП арестува бургазлия, подбуждал към расова и религиозна омраза", "Българка и приятелят й от Гана пребити", "Момче убито, защото приличало на гей".

Джоана Ноемаруе се занимава с кикбокс и, въпреки че е само на 23, вече е печелила много награди за страната ни. Майка й е българка, а баща й нигериец. Живее тук откакто се помни. Също толкова отдавна са и пръвите й спомени за нападките и обидите заради цвета на кожата й.

Според последното проучване на Центъра за диалог и толерантност, повече от половината българи не желаят децата им да учат заедно с представители на други етнически групи. С времето Джоана вече по-лесно преживява дискриминацията. Но и не крие, че иска да емигрира, защото тук не може да се развива и като спортист.