Протестите в гоцеделчевското село Брезница добиват застрашителни размери. Учениците отново не влязоха в класните стаи, а родителите им още рано сутринта излязоха на митинг- шествие.

Недоволството е срещу директора на местното училище, а протестите започнаха още преди десетина дни.

Местните са категорични, че ще продължат, докато Ангел Живков не си подаде оставката. Хората настояват местен човек да поеме управлението на училището.

Родителите не се плашат и от възможността да им бъдат спрени детските надбавки заради натрупаните отсъствия на децата им.

„Аз имам право да извиня до 7 дни отсъствия, но само когато има обективни причини, но в случая не виждам някакви причини тези отсъствия да бъдат извинени обективно”, коментира самият директор Ангел Живков.

Има опасност учебната година да бъде обявена за нулева. До този момент няма решение.

Според началника на инспектората по образования в Благоевградско Ивайло Златанов, проблемът е в това, че на хората с Живков е, че не е жител на Брезница. През лятото ще има конкурс за нов директор на училището в селото, както и в целия регион.

Предишният директор бил сменен, тъй като били  установени системни нарушения в работата му. Той също бил временно изпълняващ длъжността.