Многоброен протест, в сравнение с последните дни преди старта на есенния политически сезон, се събра на площадите „Независимост” и „Батенберг”. Заедно с традиционните „оставка”, „мафия” и „червени боклуци”, призивите тази вечер гласяха и: „Представлението свърши”, „Докога ще е така”, „Време е да си ходите”.

На демонстрацията в първия работен ден за парламента след ваканцията се появиха много семейства с децата си. По данни на МВР към 20.00 часа протестиращите са били около 4000 души.

Малко преди този час шествието от зоната около Министерски съвет се насочи към Народното събрание. Традиционният марш на недоволните се предвижва под звуците на барабани, свирене на свирки.

Председателят на „Глас народен” Светльо Витков също бе на протеста. Един от демонстрантите носеше със себе си конска глава, направена от стиропор, по чийто врат е нарисувана кръв.

Голяма част от протестиращите бяха дошли с колела и домашни любимци. В района на правителствените сгради движението бе блокирано.

След като по-рано през деня, на сутрешния анти-Орешарски протест, демонстранти се опитаха да  бутнат металните заграждения, зад които бе полицията, такъв опит бе напрвен и тази вечер пред централния вход на НС. Полицаите обаче не позволиха това да стане факт.

Част от протестиращи се насочи към 20.30 часа към Орлов мост, където движението беше блокирано. Полицейското присъствие остана засилено.