Начало на второто класиране в детските ясли и градини в София за учебната 2013/2014 година. Късно в петък информационната система беше заключена за записвания.

За детските заведения в столицата са класирани над 8 хиляди деца. Повече от 14 хиляди обаче изпаднаха от първия прием и останах да чакат второ класиране. Днес те ще разберат какъв е шансът им да се класират.

По искане на директорите бяха увеличени свободните места за втория тур в общо 20 детски заведения – с по около 90 места.

„От общо обявени 1600 места, след класирането – 1250 деца са приети в детските заведения на второ класиране”, обяви пред bTV Мария Минчева, шеф на дирекция "Образование" в СО.

Тя увери, че се полагат всички усилия да няма 5-годишни, които да останат извън системата. „Има над 30 групи към училищата, все още има свободни места по градините, инвестирахме над 2 млн. лева. До август ще се свържем с родителите”, допълни Минчева.

Родителите, които имат късмет при второто класиране, разполагат с 2 седмици за записване на децата си - до 31 май. Следват още две класирания - на 1 и 15 юни.