Мотористи се събраха на протест тази вечер пред турското посолство в София. Десетки мъже и жени с мотори са пред дипломатическата служба, движението по бул. "Левски" в София между ул. "Гурко" и бул. "Патриарх Евтимий" е затруднено. Много полицаи са изпратени пред посолството.

Причината за недоволството им е, че турският гражданин Фарук Бекташпрегазил и убил на място семейство мотористи, е изчезнал.

Инцидентът стана на 24 юли край Драгоман. Няколко дни по-късно Софийският окръжен съд реши да остави под домашен арест Бекташ. Пред съда защитата на турския гражданин, който живее в Германия, представи договор за жилище в кв. „Враждебна”, сключен на 27 юли. Договорът натежа в полза на домашния арест.

Полицията в София обяви вчера, че Фарук Бекташ не се намира на посочения адрес, а днес той беше обявен за национално издирване.

Прокуратурата още миналата седмица предупреди, че договорът за наем няма да задържи турския гражданин у нас.

Днес в съда Бекташ беше представляван от служебен адвокат, след като преди седмица беше защитаван от адвокати, наети от него. Те обаче представиха декларация пред съда, че от 1 август нямат връзка с турския гражданин.

Мотористите поискаха още окръжната съдийка, която наложи мярката домашен арест, да подаде оставка.

Във „Враждебна” хората, които живеят в близост до къщата, наета от Бекташ, казват, че от няколко тя е тъмна.

Според съда договорът за наем е сключен с Радослав Кирилов Василев, но  него не открихме за коментар.