Малката Фатме от Търговищко вече има обувки, за да ходи на училище всеки ден. Това се случи, след като нейната история докосна стотици сърца и предизвика лавина от съпричастност.

Репортажът на bTV за 11-годишното момиче подтикна много наши зрители да помогнат на талантливата ученичка и нейното семейство. Днес домът на Фатме е много по-различен от първата ни среща с нея.

„Много съм доволна, че имам обувки. Благодаря на всички хора, аз ще оправдая тяхното доверие!”, казва петокласничката.

Днес и трите деца в семейството бяха на училище. Пред дома им ги чакаха хора, желаещи да помогнат.

„Моето дете трябва да знае, че когато някой има нужда, а то има в излишък, че трябва да помогне. Това, което си мечтаеш, да се сбъдне”, казва една от дарителките - Невин Адемова.

На помощ се притекоха дори и деца от защитеното жилище в с. Лиляк. „И когато чуха, че става въпрос за с. Стража, девойката си отвори гардероба и каза „Аз имам много излишни дрехи, искам да ги подаря на тези дечица, които нямат”, разказва управителят на защитено жилище Антония Маринова.

„Парична помощ, и предлагам му работа, стига да има възможност да дойде и да работи. Ще му подсигуря и квартира”, казва и строителният предприемач от София Веселин Огнянов.

Дарения, които се окажат излишни, ще бъдат раздадени на други нуждаещи се деца от училището на Фатме.

„Които ми помогнаха досега - благодаря им много и все да помагат и на другите хора като мене, бедните”, казва и бащата на Фатме - Мемду Мехмедов.

Социалните работници обещаха да направят всичко възможно бащата на Фатме да получава помощи, така че трите деца да останат при него.