„Малък градски театър” празнува 25-тата си годишнина през месец октомври с две премиери. „39-те стъпала” е комедия, в която участва младият актьор Александър Кадиев. Драмата „Лив Щайн”, пък е с участието на Луиза Григорова.

Илка Зафирова, Владо Пенев, Ирини Жамбонас, Филип Аврамов и много други са сред емблематичните имена на театъра „Зад канала” през тези 25 години.

Директорът и режисьор Бина Харалампиева има заслугата да подбере своите актьори по най-подходящия начин. Залага основно на млад екип, но и държи на големите, утвърдени имена.

„Ние сега в момента сме един театър, който има една великолепна трупа подбирана доста години, много внимателно. Мисля, че хората, които са в нея - никой от тях не е случайно попаднал, и ако случайно е попаднал много бързо си е тръгнал” споделя Харалампиева.

Актрисата и модел Луиза Григорова се качва на сцената на театъра за първи път по време на представлението на Мариус Куркински – „Лодка в гората”. Тя има специална връзка с „Малък градски театър” – младата актриса и театърът са не само на една и съща възраст, но и са „родени” в един и същ месец!

„Всъщност аз съм най-младата в момента в театъра и съвсем наскоро и аз разбрах, че с театъра сме родени в един и същи месец и сме една зодия - близнаци. През юни месец 90-та година сме се появили на бял свят „Малък градски театър” и аз. През цялото време докато бях в академията си представях и исках да бъда след като завърша в този театър и в никой друг. И то така и стана” – казва с усмивка Григорова.

Премиерата на „Лив Щаин” по случай юбилея на театъра е четвъртата й постановка. В нея тя си партнира с Пенко Господинов и Анастасия Лютова, за които е удоволствие освен в живота да бъдат заедно и на сцената.

„Спомням си, когато бях студент в НАТФИЗ, това беше един от двата театъра, които ако не можех да бъда в единия бях в другия всяка вечер и гледах всичко по 6-7-8-9 пъти” – разказва Господинов.

Анастасия Лютова пък признава, че с Пенко Господинов имат специален момент преди да излязат заедно на сцена и нещо, което си казват. Тя запазва в тайна какво е то, за да не развали магията.

„Много добре беше, когато се роди Калина и при нейното отглеждане, че аз имам достатъчно време и за нея и за театъра. Всяка една роля, която съм правила за тези години е била за мен изключително важна, с желанието да дам максимума” споделя още тя.

Всички актьори живеят за момента, в който кулисите се затварят и публиката ги аплодира. Момент, за който всичкия труд, нерви и усилия си заслужават.