Ако отидете в Белград всичко зависи не само на Балканите, но и в Европа и в галактиката от Вучич, но досега не съм видял нищо конкретно. Двама са политиците, които направиха конкретни стъпки за броени часове, за броени дни, са Заев и Борисов. Те рушат стената на омразата, на отчуждението. Това заяви пред камерата на bTV журналистът Любчо Нешков.

„Действителността тук е съвсем различна от тази, която ни внушаваха определени политици, които отидоха в небитието. Македония – тя иска промяната, променя се, търси, знае къде отива, знае какво трябва да постигне”, подчерта той в Струмица и отбеляза, че промяната след подписването на Договора за добросъседство е видима.

Нешков подчерта, че е нормално и от двете страни на границата да има паметници на Гоце Делчев, Яне Сандански и Даме Груев, но „не беше нормално да си играем с техните кости, да се подиграваме с тяхната памет и тяхната саможертва”.

Според него пред Борисов и Заев има три големи задачи, чието изпълнение може да ги остави в историята като лидери на своите страни – изграждането на европейския Коридор №8, подобряването на транспортните връзки и подкрепа за македонската църква, която застана зад Договора за добросъседство.